Napijegyes Horgászat  

Általános rendelkezés a Mágori HE holtágain a napijegyes horgászat szabályairól

Napijegyek:
Sporthorgász: Horgászni két bottal, botonként egy-egy készséggel lehet, halat nem lehet elvinni. Horgászni a Temetőszéli holtágon lehet, olyan esetben amikor Területi Csoport tagja társaságában érkezik horgászni a sporthorgász jegyet váltó személy akkor lehetőség van a Kecskés-zugi holtágon való horgászatra azzal, hogy a tagunk végig a sporthorgásszal tartózkodik.
Általános: Két bottal, botonként egy-egy készséggel lehet horgászni, az elvihető halak megoszlása a lenti felsorolás szerint. Horgászni a Temetőszéli holtágon, a temető felőli egyenes szakaszon lehet.
Családi: Horgászni három horgászkészséggel, készségenként, egy – egy horoggal lehet, az elvihető halak megoszlása a lenti felsorolás szerint. Családnak számit egy felnőtt férfi, egy felnőtt hölgy és legalább egy (16 év alatti) gyermek. Horgászni a Temetőszéli holtágon, a temető felőli egyenes szakaszon lehet. A napijegy tulajdonosának bográcsozási igénye esetén lehetősége van a Kecskés-zugi holtágon kialakított bográcsozási helyek ingyenes használatára azzal, hogy a horgászat ezek közvetlen környezetében történik.
A fentieken túl kialakításra került 2012. évtől a Sporthorgász bérlet, melynek kidolgozott szabályait a Tószabályzat tartalmazza!!!

Napijegy árak/halasítási hozzájárulás:
Sporthorgász napijegy: 1500 Ft, Napijegy általános: 3000 Ft, Családi napijegy: 3500 Ft

Elvihető halak megoszlása a családi és általános napijegy váltása esetén a következő:

2 db nemes hal (darabonként max. 3kg.), mely lehet 2 db. ponty vagy l db. ponty, 1 db. más nemes hal

3kg egyéb hal

A horgásztó területén az alábbi nyitvatartási rend szerint lehet tartózkodni:
március hó 7:00-tól 16:00 -ig
április hó 6:00-tól 19:00-ig
május hó 6:00-tól 19:00-ig
június hó 6:00-tól 20:00-ig
július 01-től augusztus 20-ig 6:00-tól 20:00-ig
augusztus 21-től szeptember 30-ig 6:00-tól 19:00-ig
október 01-től október hó 21-ig 7:00-tól 18:00-ig
október 22-től - zárásig 7:00-tól 16:00-ig
A horgászat szabályai:

A horgászjegy a kiváltás napján használható fel, más személyre át nem ruházható.
A napi horgászati lehetőség pontos időtartamát a helyszínen a halőrtől lehet megtudni a horgászat megkezdése előtt.
Az éjszakai horgászat, horgászállás építés, pergetés, villantózás, csónakból való horgászás nem engedé­lyezett.
Etetőanyag használata maximum 4 kg-ig engedélyezett.

A megtartott és a fogási naplóba bejegyzett halat kicserélni tilos! A horgásznak halfogás esetén merítőhálót kell használni, a kifogott halakat épen, sérülésmentes haltartóba kell megőriznie a horgászat befejezéséig.

A megtartani kívánt nemes halat a fogást követően azonnal, míg az egyéb halat a horgászat befejezésekor kötelező felírni a jegyen feltüntetett fogási lapra.

A fogási lap vezetésének elmaradása esetén a napi horgászengedély bevonható, és a területet el kell hagyni! 

A tavon méretkorlátozás a MOHOSZ szabályai szerint. A terület elhagyása előtt a halőrnél kell jelentkezni, ezt megelőzően a járműben pakolni tilos! 

Járművet csak a kijelölt parkolóhelyen lehet tárolni, a tó partján közlekedni és azon behajtani nem engedélyezett.

A horgászállásoknál látogató csak a halőr engedélyével tartózkodhat! 

A tónál a saját házirendünk szabályai érvényesek, a házirendben nem szabályozott dolgok tekintetében a MOHOSZ szabályai valamint a halászati-horgászati törvény az irányadó!

A halőr feladata napijegyes horgász esetén:

Ellenőrizni, hogy a horgászjegyet a kiváltás napján használják-e fel, valamint a horgászat feltételeinek megfelelően van a horgásznak haltartója.( feltéve ha akar halat megtartani)

A napi horgászati időszakról, horgászrendről tájékoztatást adni.

A horgász érkezését követően a kiváltott napi horgász engedélyt a perforált résznél kettéválasztani, melyből a fogási lapot is tartalmazó rész a horgásznál marad, míg az egy részes a halőrnél.

A horgászat befejezése után a fogott nemes halat - két nemes hal esetén külön-külön – be kell jegyezni az erre a célra kialakított „napijegyes horgász” fogási naplóba.

A halőr felállítási helye a Temetőszéli holtágnál van, halőri teendőit időszakosan kiterjeszti a Kecskés-zugi holtágra is.

Amennyiben a halőr a napijegyes horgásszal kapcsolatosan hal lopásra gyanakszik, vagy egyéb ügyben segítségre van szüksége, akkor a halőri telefon névjegyzékében szereplő, vezetőség tagjait keresse észrevételével a probléma megoldása érdekében!

© Minden jog Fentartva. |